کارل بنز؛ موسس بزرگ‌ترین خودروسازی جهان

تواناتک– کارل بنز (Karl Benz) در ۲۵ نوامبر ۱۸۴۴ در کارلسروهه متولد شد. نام پدرش یوهان جورج بنز بود و مادرش جوزفین وایلانت نام داشت. دو ساله بود که پدر خود را از دست داد. در مدرسه‌ای در کارلسروهه تحصیلاتش را آغاز کرد اما زمانی که ۹ ساله بود به دلیل استعداد زیادش در زمینه علمی به مدرسه Lezeum رفت. در سال ۱۸۶۰ و زمانی که ۱۵ سال داشت به دانشگاه کارلسروهه رفت و هنگامی که فقط ۱۹ سال داشت از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. او پس از پایان تحصیلاتش به شرکت‌های مختلفی رفت و سعی کرد فنون ساخت و تولید را یاد بگیرد. در سال ۱۸۶۸ نیز به فورتسهایم رفت تا در شرکت Gebruder کار کند.

بنز در سال ۱۸۷۱ و هنگامی که فقط ۲۷ سال داشت با اوت ریتر در مانهایم کارگاه مکانیکی راه‌اندازی کرد. آن‌ها مواد اولیه ساخت و تولید را به کارگاه‌های دیگر می‌فروختند. نام این کارگاه در ابتدا Iron Foundry and Mechanical Workshop بود که بعدها به Factory for Sheet Metal working تغییر کرد. او در سال ۱۸۷۸ و زمانی که سهم شریک خود را خریده بود کار روی پتنت‌های جدید را آغاز کرد و در همان سال توانست طراحی موتور دو زمانه خود را تمام و در سال ۱۸۷۹ آن را ثبت کند. بعد از آن نیز توانست پتنت سیستم کنترل سرعت را به نام خود ثبت کند.

در سال ۱۸۸۲ شرکتی با نام Gasmoteren Fabrik Mannheim را – که به صورت سهامی بود – به ثبت رساند. او در سال ۱۸۸۳ به دلیل نادیده‌گرفتن خواسته‌هایش و این‌که مقدار کمی از سهام این شرکت را دارا بود، آن‌جا را ترک کرد. بنز در سال ۱۸۸۳ به همراه فریدریش ویلهلم اسلینگر و مک رز با هدف تولید ماشین‌های صنعتی شرکتی به نام Benz & Company Rheinische Gasmotoren Fabrik را راه‌اندازی کرد. آن‌ها در این شرکت به تولید موتورهای گازی پرداختند.

بنز

کارل طراحی اولین ماشین خود را در سال ۱۸۸۵ به اتمام رساند. او اولین ماشینش را Benz Patent Motorwagen نامید. این کمپانی یک سال بعد توانست خودرو Motorwagen model 2 را تولید کند و در سال بعد نسخه سوم آن را وارد بازار کرد. در سال ۱۸۹۳ نیز Victoria، که از ماشین‌های قبلی ارزان‌تر بود، را عرضه کرد. در سال ۱۸۹۴ خودرو دیگری از این کمپانی با نام Velo وارد بازار شد. آن‌ها در سال ۱۸۸۶ فروش خودروهای خود را به عموم مردم آغاز کردند و در همان سال نیز روزنامه‌ها خبر اولین بازدید عمومی از ماشین بنز را اعلام کردند.

برتا بنز، همسر کارل بنز، در شهرت همسر خود بی تاثیر نبوده است. او در سال ۱۸۸۶ به همراه دو پسرش ماشین کارل را در مسافتی طولانی از مانهایم تا فورتسهایم راند. بدون جسارت او و فرزندانش رشد بعدی بنز برای تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین کارخانه اتومبیل‌سازی جهان غیر قابل تصور بود.

کارل بنز بعدها در سال ۱۸۹۳ سیستم فرمان دو محوری را به ثبت رساند و بدین ترتیب یکی از مهم‌ترین مشکلات خودرو را برطرف کرد. اولین کامیون بنز نیز در سال ۱۸۹۵ طراحی شد.

بنز

چندی بعد کارل به همراه پسرانش، یوجین و ریچارد، شرکت خانوادگی دیگری را، که مجزا از کمپانی بنز بود، راه‌اندازی کرد. آن‌ها در این شرکت نیز به طراحی و ساخت اتومبیل می‌پرداختند. کارل در سال ۱۹۱۲ همه سهم خود را در این شرکت فروخت و آن را به فرزندانش واگذار کرد.

در سال ۱۹۲۶کمپانی خودروسازی دایملر و بنز با یکدیگر ادغام شدند تا سازنده خودروهای مرسدس بنز باشند.

بنز در سال ۱۸۷۲ با برتا ریگر ازدواج کرد که حاصل این ازدواج پنج فرزند با نام‌های یوجین، ریچارد، ملارا، فیلدا و الن بودند.

کارل بنز در سال ۱۹۲۹ و در ۸۴ سالگی در لادنبرگ درگذشت. کمپانی او  تا سال۱۹۰۰ بزرگ‌ترین شرکت خودروسازی جهان بود.


Posted

in

by

Tags: