Alamouti

سیاوش الموتی؛ مخترع کد بلوک فضا-‌زمان

تواناتک- سیاوش الموتی ۱۶ مارس ۱۹۶۲ در آمریکا به دنیا آمد. مدرک کارشناسی‌اش را در سال ۱۹۸۹ گرفت و مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۹۱ در رشته مهندسی برق از دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافت کرد.

او از پرسابقه‌ترین و موثرترین افراد در صنعت بی‌سیم است و بیش‌تر به عنوان مخترع قانون الموتی شناخته می‌شود. سیاوش در زمینه طراحی برخی از پروتکل‌های اولیه داده‌های تلفن همراه رکورد چشمگیری در صنعت بی‌سیم دارد.

بیش‌ترین شهرت او به دلیل ثبت اختراع کد بلوک فضا-زمان در سال ۱۹۹۷ با همکاری وحید تارخ است. کد بلوک فضا-زمان تکنیکی است که در ارتباطات بی‌سیم و در استانداردهای مختلفی از آن استفاده می‌کنند. با استفاده از نخستین کد بلوک فضا-زمان یا کد الموتی، بدون نیاز به آنتن گیرنده اضافی، چالش‌های موجود در سیگنال‌های سیستم‌های ارتباطات بی‌سیم از بین خواهند رفت. این کد برای بهبود قابلیت اطمینان انتقال داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بسیاری از استانداردهای جهانی پذیرفته شده است.

1

الموتی در سال ۲۰۰۲ از سوی انجمن ارتباطات IEEE به عنوان نویسنده یکی از ۵۷ مقاله مهم تمام تراکنش‌های این انجمن در ۵۰ سال گذشته انتخاب شد.

او کار خود را به عنوان مهندس در شرکت‌های ویواتو، کادنس دیزاین، سرویس‌های وایرلس AT&T و ام‌پی‌آر تله‌تک آغاز کرد. در سال ۲۰۰۴ به شرکت اینتل رفت و در گروه موبایل وایرلس CTO به فعالیت خود ادامه داد، در آن‌جا مسئولیت تمامی استانداردهای محصولات دارای نقشه راه را به عهده داشت.

سیاوش که دیگر به عنوان یک متخصص مطرح بین‌المللی در تکنولوژی ارتباطات هوشمند شناخته شده بود، در مارچ ۲۰۱۰ به اپراتور موبایل ودافون، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مخابراتی تلفن همراه در جهان، با سمت مدیر گروه تحقیق و توسعه (R&D) ملحق شد.

1

او مقالات بسیاری را در انجمن IEEE و سازمان‌های دیگر نگاشته است که هر کدام مخاطبان بسیاری را در سطح بین‌المللی داشته‌اند. یافته‌های او در بیش از ۱۰۰ نشریه و گزارش‌های فنی به چاپ رسیده است. الموتی در سال ۲۰۱۳ از سوی انجمن مهندسان برق و الکترونیک IEEE جایزه «اریک سامر» (Eric E. Sumner) را به همراه دو دانشمند ایرانی دیگر به نام‌های دکتر حمید جعفرخانی و دکتر وحید تارخ به دست آورد.

تلاش‌های سیاوش الموتی به بهبود کیفیت خدمات و همچنین افزایش ظرفیت شبکه و ارتقای صنعت ارتباطات بی‌سیم کمک فراوانی کرده است و عاملی مهم در شکل‌دهی نسل چهارم سیستم‌های OFDM/MIMO به حساب می‌آید.

الموتی از ماه فوریه سال ۲۰۱۴ تا ماه می سال ۲۰۱۷ به عنوان رئیس اجرایی و رئیس شرکت فناوری Mimik مشغول به کار شد. او در این شرکت تمام تلاش خود را در جهت محاسبات ابری و اینترنت انجام داده است.

سیاوش الموتی که یک متخصص شناخته‌شده بین‌المللی در تکنولوژی آنتن هوشمند است، تا کنون بیش از ۲۰ اختراع در زمینه ارتباطات بی‌سیم و طراحی سیستم‌های بی‌سیم به ثبت رسانده است.


Posted

in

by

Tags: